TOP CUPTOARE INCORPORABILE
Cuptor incorporabil Bosch HBF153BS0, Electric, Autocuratare EcoClean Direct, 66 l, Clasa A, Convectie aer 3D, Timer, Control touch, Inox
Autocuratare EcoClean Direct
66 litri
Clasa A
Convectie aer 3D
Timer
Control touch
Inox
Cuptor incorporabil Arctic AROIM24500BC, Electric, Autocuratare catalitica, 71 l, Clasa A+, Negru
Clasa energetica A+
12 Functii de gatire
Volum interior 71 Litri
Timer
Eco Fan (ventilator)
Self Clean
Cuptor incorporabil Electrolux EOD3C50TX, Electric, 72 l, Autocuratare catalitica, Grill, Timer, SteamBake, Clasa A, Inox antiamprenta
Grill rapid;
Coacere umeda cu ventilatie;
Gatire cu ventilatie;
PLUSSTEAM;
Grill turbo;
Functii suplimentare:
Avertizare sfarsit de program;
Control Thermotimer al cuptorului;
Butoane retractabile
CUM ALEGEM CEL MAI BUN CUPTOR INCORPORABIL
Primul lucru la care trebuie să fii atent este mărimea. Asigura-te ca modelul de cuptor ales este cel potrivit pentru bucataria ta, mai ales daca optezi pentru un cuptor incorporabil pe gaz. Capacitatea cuptorului este exprimată în litri și indică câte tăvi pot fi așezate în el. Va recomandam sa alegeti un cuptor pe gaz cu o capacitate de minim 55 de litri.
Designul este un alt factor care trebuie luat în considerare. Puteti gasi cuptoare pe gaz intr-o varietate de culori – alb, inox, maro, negru, rosu, si in diferite modele – clasice, moderne, elegante, vintage si nu numai. În mod ideal, designul și culoarea ar trebui să se potrivească cu bucătăria.
Gama de modele este extrem de diversificată, iar cu siguranță vei găsi un cuptor incorporabil care să corespundă cerințelor tale, ținând cont de tehnologia, designul, dotările și echipamentele folosite. Iata care sunt criteriile de luat in considerare si cum sa alegi cuptorul electric incorporabil perfect pentru bucataria ta!
TIPURI DE CUPTOARE INCORPORABILE
1. Aragaz pe gaz
Folosite din ce in ce mai putin, cuptoarele pe gaz sunt cele mai vechi de pe piata si au o lunga traditie in bucatariile romanesti. La aceste aparate, oricât de avansate ar fi, principiul de funcționare nu poate fi schimbat: unul sau două arzătoare cu flacără deschisă încălzesc zona de gătit.
2. Cuptor electric
Folosite inițial în medii profesionale și industriale, tehnologia dupa anii 90 a permis controlul temperaturii și implementarea programelor de gătit, au început să fie folosite foarte intens în bucătării și sunt acum cele mai vandute cuptoare.
TIPURI DE CURATARE PENTRU CUPTOARE INCORPO
- Curatarea catalitica
Este o tehnică eficientă cu utilizări practice. Cuptorul folosește o serie de plăci catalitice care au proprietatea de a absorbi depozitele grase de pe pereții interiori. Dezavantajul este că aceste panouri trebuiesc înlocuite regulat în anumite momente. Avantajul este ca nu mai trebuie sa consumi foarte mult curent pentru a incinge cuptorul la temperaturi mari pentru o perioada lunga de timp
- Curatarea pirolitica
Este probabil cel mai indicat mod de a scapa de grasimea nedorita acumulata in urma gatirii. Piroliza presupune incingerea cuptorului la ~500 de grade; depunerile sunt efectiv topite si eliminate. Nefiind implicat niciun agent chimic, aceasta metoda este foarte safe pentru sanatate. Dezavantajul este acela ca se va consuma destul curent pentru a incalzi cuptorul la peste 500 grade pentru cca 1 ora!
- Aqua clean
Nu este la fel de eficient ca piroliza, dar vă poate ajuta să vă mențineți cuptorul curat într-o oarecare măsură. Puneți apa într-un vas, încălziți cuptorul, iar aburul va umezi pereții și îi va face mai ușor de curățat.
FUNCTIILE CUPTOARELOR INCORPORABILE
Cuptoarele electrice au toate functiile si functionalitatile mentionate mai sus pentru cuptoare pe gaz. Insa au si o serie de functionalitati noi, in special in cazul modelelor mai recente. Iata cateva dinte ele:
- Posibilitatea de a regla ventilatorul este ideal daca vrei sa te perfectionezi in patiserie si cofetarie.
- Posibilitatea de a adauga abur este deal pentru coptul painii la tine acasa.
- Optiunea de a gati pe mai multe niveluri, la intensitati si programe diferite pentru fiecare nivel.
- Diverse programe de coacere cu presetari implicite: prajituri, pizza, friptura s.a.m.d.
- Functie de dezghetare sau de mentinere la cald.
- Functii avansate de auto-curatare: pirolitica (cuptorul se incinge la aproximativ 500 de grade, iar depunerile se topesc fara a fi nevoie de un agent chimic de curatare), catalitica (cuptorul are niste pereti interiori speciali catalitici care absorb grasimile. Dezavantajul este ca acesti pereti trebuie schimbati regulat) sau cu aburi (prin umezirea peretilor interiori, acestia devin mai usor de curatat).
CU SAU FARA VENTILATOR
Ventilatorul este o functie vitala si care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea unui cuptor electric incorporat. Ventilatorul este responsabil de temperatura uniforma in incinta cuptorului dumneavoastra. Un ventilator poate economisii 10 minute la fiecare ora de gatit!