Airsoft pasiunea mea!

airsoftM-am apucat de Airsoft din întâmplare şi asta s-a întâmplat acum un an şi ceva…

Primul lucru care l-am cumpărat şi de la care a pornit totul a fost un pistol cu CO2. Nu l-am cumpărat pentru airsoft ci mai mult pentru plăcerea de a avea un pistol mai puternic decât cel cu bile pe care l-am avut când eram mic plus că nu auzisem încă de airsoft. Mă gândeam că îl voi folosi să trag la ţinte sau alte bălării de acest gen.

Pistolul l-am cumpărat de pe Okazii şi se numea Jericho 911 cu butelii CO2. Pistolul era foarte frumos şi chiar destul de puternic dar l-am vândut deoarece am vrut să avansez spre cele cu BlowBack. Pistoalele de airsoft cu BlowBack sunt ceva mai realiste deoarece şina de deasupra se mişcă exact ca la cele adevărate. Auzind că aceste pistoale sunt folosite pentru airsoft am început să gugălesc şi astfel am descoperit cu ce se mănâncă airsoftul.

Airsoftul este un sport nu tocmai ieftin dar nici prea scump dar satisfacţia face toţi banii. Acolo îţi faci prieteni noi, socializezi şi mai descoperi câte ceva din latura ta bărbătească de care este posibil să nu şti încă. Dacă înţelegi jocul şi îl practici aşa cum trebuie…airsoftul poate scoate bărbatul din tine.

Aflând despre airsoft am început să caut şi am avut surpriza să aflu că unul dintre câmpurile de luptă era chiar la 5 minute de mine. În acel moment mi-am dat seama că nu de ţinte pe copaci aveam eu nevoie ci de alţi oameni în care să trag şi pe care să îmi exersez skilurile. Am mers singur în prima zi deoarece orientările prietenilor mei sunt altele (nu sunt gay). În acea zi am ţinut prima replică de airsoft în mână şi senzaţia a fost una plăcută dar să o şi foloseşc a fost şi mai plăcut. Aia a fost ziua care m-a secat de doua salarii dar nu regret nimic.

ochelari airsoftPasul unu a fost să îmi cumpăr ochelari de protecţie deoarece aceştia sunt obligatorii…nu vei dorii să te duci acasă cu un ochi în buzunar. Am dat pe aceştia cam 20 de lei.

replica-airsoftPasul doi a fost să achiziţionez o replică…aşa îi zice…nu este armă de airsoft ci este o replică de airsoft. Nu am vrut să cumpăr cel mai ieftin model deoarece era toată din plastic şi părea o jucărie. Am vrut ceva adevărat şi mi-am luat un AK de mai mare frumuseţea…fier complet şi foarte rezistentă. Am tras cu ea până acum cam 40.000 de bile şi s-a stricat o rotiţa (după un an jumate de folosinţă) dar acolo mereu există cineva priceput şi cu 130 de lei am rezolvat (cu manoperă cu tot). O astfel de replică de airsoft costa acum cam 800 lei dar merită fiecare bănuţ.

echipament-airsoftPasul trei a fost să arăt ca ei, şi asta a însemnat bocanci de intervenţie (130 lei), costum militar complet (140 lei) vestă tactică (150 lei), shemagh (30 lei), genunchiere de jandarm (40 lei) plus alte mici mărunţişuri. Toate aceste nu sunt necesare sau obligatorii dar eu când fac o chestie o fac până la capăt.

Cam ăştia au fost paşii din punct de vedere financiar. Am uitat de bile…costă şi ele cam 45 lei/ 5000 de bile. Dacă ai ajuns în acest punct investiţia se opreşte…teoretic că este posibil să vrei o altă replică sau alte chestii.

Încă câteva informaţii şi am terminat. Probabil dacă ai citit până aici înseamnâ că este posibil să te tenteze şi este posibil să ne întâlnim la joc…

– jocul şi participarea la un meci de airsoft sunt moca…nu costă nici un ban

– poţi să vi să te uiţi şi să mănânci seminţe…o să mănânc şi eu cu tine la început, în pauze şi după

-poţi să vi şi să joci cu o replica de airsoft închiriată..costă cam 50 de lei cu tot cu bile şi ochelari.

-se joacă în principal Duminica între 10:00-14:00 dar poţi să vi şi mai ales să pleci când vrei tu sau când te sună nevasta şi te dă lipsă la apel.

Cam asta este tot…oarecum. Dacă crezi că te pasionează sau te poate pasiona astfel de activităţi caută-mă şi poate mergem împreună….dacă asta nu te pasionează atunci tu ce pasiuni ai?

13 Comentarii

Blog cu StilApril 19th, 2013 at 9:54 PM

Super tare si pe mine ma pasioneaza si vreau si eu sa imi cumpar intr-un viitor apropiat 🙂
Blog cu Stil a postat recent…Am ales sa ma uit la Prison Break!!

Thumb up 0 Thumb down 0

Razvan GavrilaApril 19th, 2013 at 9:56 PM

Mai mult ca sigur gasesti o echipa si in Focsani…nu cumpara inainte sa vezi cu ce se mananca. Daca ai nevoie de ajutor la achizitionare sti unde ma gasesti…

Thumb up 0 Thumb down 0

DanielaApril 19th, 2013 at 10:13 PM

Deabea astept sa merg si eu macar o data sa vad cum e. Asa in mare cam stiu ce se intampla, dar pe viu sigur e mortal mai ales ca joc si CS. :))
Daniela a postat recent…Băieţi, maturizaţi-vă! #1

Thumb up 0 Thumb down 0

Razvan GavrilaApril 19th, 2013 at 10:43 PM

Nu ai nimic de pierdut!

Thumb up 0 Thumb down 0

StefanApril 20th, 2013 at 1:43 AM

Un sport foarte bun din n puncte de vedere. Iti tine mintea antrenata si fizicul incordat la maxim. In plus, faptul ca meciurile sunt desprinse din jocuri gen Counter Strike te incarca cu adrenalina in mod constant. Un mare thumbs up pentru cei care fac altceva. Felicitari pentru articol si pentru initiativa.

Thumb up 0 Thumb down 0

cotosApril 20th, 2013 at 8:20 AM

Counter pentru “copii”mai mari. Sa stii ca mi-as dori sa particip maca o data la un “joc”.
cotos a postat recent…Poezie cu rouă

Thumb up 0 Thumb down 0

D-PetreApril 20th, 2013 at 12:04 PM

E frumos si intertesant si airsoftul dar eu m-am indrptat acum multi ani spre FieldTarghet – tir – sau tras la ţintă cu arme cu aer comprimat asupra unor ţinte care imită siluete de animale mici: porumbel, sobolan, veverita, cioara, iepure etc. – ţinte care se pun la diferite distanţe (aprox. intre 10 si 50 m) şi la diferite înălţimi, într-un cadru natural.
http://www.d-petre.ro/ft/field-target-2/
D-Petre a postat recent…Top Aplicaţii Android 2012

Thumb up 0 Thumb down 0

Razvan GavrilaApril 20th, 2013 at 1:53 PM

armele par reale si nu ai nevoie de echipament special…plus ca bilele sunt mai ieftine. Per total este un sport mai ieftin.

Thumb up 0 Thumb down 0

Razvan GavrilaApril 20th, 2013 at 9:40 PM

Nu exista un castigator ci o echipa castigatoare….depinde de scenariu. Cine este lovit striga mort…daca nu striga si se dovedeste nu mai pupa pe acolo.
Razvan Gavrila a postat recent…Câştigă bani de pe urma altora

Thumb up 0 Thumb down 0

bucurosApril 21st, 2013 at 4:01 PM

tare… vroiam si eu intr’o vreme.. dar tot o sa merg chiar daca nu o sa mi le cumpar le inchiriez 😀
bucuros a postat recent…Cand te insala prietena

Thumb up 0 Thumb down 0

Ana MariaApril 22nd, 2013 at 4:22 PM

Ăsta clar e un joc de care chiar m-aş apuca şi eu !
Ana Maria a postat recent…Eu sunt…tu eşti…el este… (leapşă)

Thumb up 0 Thumb down 0

BucurApril 23rd, 2013 at 6:42 AM

suna foarte interesant si tentant 🙂
Bucur a postat recent…Youtube si data oficiala de lansare.

Thumb up 0 Thumb down 0

AlinNovember 9th, 2017 at 9:54 AM

Cand am fost in Germania folosit un M4 Black sau ceva de genu si am fost super multumit, dar si AK e fain
Alin a postat recent…Top 10 Best Airsoft Rifle’s and Guns

Thumb up 0 Thumb down 0

Comentezi?

Comentariul tau

CommentLuv badge